Het interieurverhaal van Luc & Lut

Lut en Luc wonen in een modernistische woning in Mariakerke, een groene deelgemeente van Gent. Het ouderlijke huis van Luc is nu al 34 jaar hun eigen gezinswoonst. De woning onderging al meerdere veranderingen, met de opfrissing van hun multifunctionele ontspanningsruimte als laatste wapenfeit. Veel licht, aardse kleuren en een gevoel van rust vieren hier hoogtij. Een plek waar het actieve koppel even tot adem kan komen.

Ivalo Amaranth

Bestel een staal

Hoewel Lut en Luc op pensioen zijn, hebben ze een heel druk leven. Ze zorgen voor hun kleinkinderen, doen aan yoga, volgen Spaanse les en zingen in een koor. Daarnaast reizen ze ook vaak én ver. Elke winter verblijven ze zeker zes weken in Mexico, waar hun zoon met zijn gezin woont. Hun andere zoon woont in Japan, de dochter twee huizen verder.

Omdat ze graag voldoende ruimte hebben om hun kinderen en kleinkinderen op te vangen, besliste het koppel om niet – zoals veel leeftijdsgenoten – naar een kleinere woning te verhuizen. Lut: “Daarnaast wonen we ook op fietsafstand van Gent, kijken we uit op het groen en hebben we een zwembad en sauna. De ideale plek om gelukkig en hopelijk gezond oud te worden.”

Luc: “Eigenlijk willen we hier zo lang mogelijk blijven wonen. Daarom hebben we ons huis voor een laatste keer helemaal opgefrist. Geen grote verbouwingen, maar kleine veranderingen die voor ons een wereld van verschil maken. Zo lieten we onder andere de gordijnen vervangen, kochten we een enkele nieuwe meubels en installeerden we Parquetvinyl in onze ontspanningsruimte.”

Die ontspanningsruimte heeft al veel invullingen gehad. Oorspronkelijk was dit een garage en bureauruimte, later deed het dienst als showroom. Luc: “Ik vertegenwoordigde een Duitse prêt-à-porter collectie voor heren en we ontvingen de klanten bij ons thuis. Toen mijn moeder hulpbehoevend werd, kwam ze bij ons inwonen en werd deze ruimte haar ‘appartementje’. Vorig jaar vingen we hier het gezin van onze dochter op tijdens hun verbouwingen.” Lut vult aan: “Toen de ruimte daarna opnieuw leeg kwam te staan, keken we er erg naar uit om er een fijne, multifunctionele plek van te maken.”

Lut: “Nu wordt dit deel van het huis gebruikt als yoga-, bureau en leesruimte door ons en als speelkamer door de kleinkinderen. Daarom zochten we een onderhoudsvriendelijke vloer en kwamen we al snel bij Parquetvinyl terecht. Wat we erg fijn vinden, is dat we nergens op hebben ingeboet: de vloer is makkelijk te installeren en onderhouden, betaalbaar én ziet er nog eens mooi uit. Dat laatste is niet onbelangrijk voor me: ik ben best gevoelig voor esthetiek. Mijn hart maakt een sprongetje wanneer iets visueel klopt.”

Lut en Luc kozen in hun ontspanningsruimte voor de Ivalo Amaranth collectie. Lut: “Ik hou wel van de soberheid van deze collectie. Er zit reliëf in, maar geen te zware houtstructuren of intense kleurschakeringen. De vloer geeft de ruimte een warme, sfeervolle en zachte look.”

Het koppel schakelde een vakman in om hun Parquetvinyl vloer te installeren. Dat de vloer er sneller lag dan ze hadden verwacht, was een aangename verrassing. Luc: “We hebben daarnaast niet veel andere zaken moeten wijzigen. Zo hebben we de plinten wel vervangen, maar onze deuren hoefden niet aangepast te worden door de dunheid van de planken. Die hebben we trouwens rechtsreeks op de bestaande vloer gelegd.”

Lut: “We ontdekten Parquetvinyl bij Intercarro in Sint-Martens-Latem. Toen zij ons voor het eerst een staal van deze collectie lieten zien, dachten we dat het echt hout was. En we zijn niet alleen: vrienden die op bezoek komen complimenteren ons vaak met de mooie parket. Mocht het nog niet duidelijk zijn: we raden Parquetvinyl echt aan iedereen aan.”

Bedankt voor jullie gastvrijheid, Lut & Luc!

Meer klantenverhalen

Terug naar overzicht