Waarmee kunnen we je helpen?

 • Parquetvinyl mag gereinigd worden met een residentiële stoomreiniger. Gebruik het op het laagste vermogen en met een geschikte, zachte pad. Hou de stoomreiniger niet langer dan 5 minuten boven dezelfde plaats en volg steeds de voorschriften van de producent van de stoomreiniger. Meer info over het onderhoud van Parquetvinyl kan je hier vinden.

 • Voor Parquetvinyl pvc vloeren raden we bureaustoelwieltjes aan die geschikt zijn voor harde vloeren. Het is super belangrijk om regelmatig de wieltjes schoon te maken. Want voornamelijk de kleine steentjes die zich in de wieltjes nestelen veroorzaken die krassen. Omdat dit snel gebeurt en voorkomen nu eenmaal beter is dan genezen, raden we een bureaustoelmat aan.

 • Ontdek alles over het schoonmaken van Parquetvinyl op deze pagina!

 • Plaats eerst de keuken en installeer de vloer errond. Een pvc vloer wordt immers zwevend geplaatst en moet ook zwevend blijven. Zware kasten zouden de vloer kunnen fixeren. Hier vind je meer info over de installatie van Parquetvinyl.

 • Vrijstaande haarden zijn te beschouwen als zwaar, vast meubilair. Parquetvinyl mag dus niet eronder, maar moet errond. Wegens de warmteontwikkeling plaats je de haard best op een vuurvast materiaal, zoals een grote keramische tegel, natuursteen of een metalen plaat.

  Bij open haarden moet er een rooster of glasplaat voor de haard geplaatst worden, om te voorkomen dat eventuele gloeiende sintels op de vloer terechtkomen.
  Parquetvinyl scoort dan wel goed op de ‘burning cigarette test’ maar een sintel is heter en brandt langer dan een sigaret. Ook hier geldt: beter voorkomen dan genezen.

 • Neen! Dit type ondervloeren is te zacht, te dik en te luchtig. De ondervloer voor Parquetvinyl is erg dun, stevig en niet indrukbaar. Ontdek hier hoe je Parquetvinyl moet installeren.

 • Dit is geen goed idee! De basis dient vast te zijn (verlijmd of vernageld) en dit is waarschijnlijk niet het geval. Je dient het laminaat én de eventuele ondervloer eerst uit te breken. Ontdek hier hoe je Parquetvinyl moet installeren.

 • We moeten een onderscheid maken tussen een oneffen vloer en een hellende vloer. Bij een oneffen vloer is er een tolerantie van 5 mm op 3m. Als je een lange lat legt op de vloer, dan mag de open ruimte die je eventueel ziet onder de lat niet meer zijn dan 5 mm. Bij een hellende vloer mag de helling niet groter zijn dan 25 mm per 2 meter. Is de kamer bv 4 meter lang (in de hellende richting) dan mag de helling maximum 50 mm zijn. Als de hellingsgraad van de vloer te groot is, wordt er te veel druk gezet op het kliksysteem waardoor dit zou kunnen breken. Ontdek hier hoe je Parquetvinyl moet installeren.

 • 7 eenvoudige tools volstaan: breekmes, lat, potlood, uitzetblokjes, vouwmeter, rubberen hamer en een aanslagblokje. Ontdek hier hoe je Parquetvinyl moet installeren.

 • De ondervloer moet droog, net, hard en effen zijn. Hij mag oneffenheden vertonen met een tolerantie van 5 mm over een lengte van 3 m. De vloer mag in geen enkele richting meer hellen dan 25 mm per 2 m. Ook al is Parquetvinyl vochtbestendig, het dient niet als vochtscherm.
  Eventuele losse planken moeten vastgemaakt worden, scheuren in beton moeten gevuld worden. Lees alle voorwaarden in de leginstructies.

 • Parquetvinyl pvc vloeren wordt zwevend geïnstalleerd en moet kunnen blijven bewegen in de ruimte. Uiteraard is dit erg subtiel. Voorzie telkens 8 mm rondom de ruimte. De plinten zullen deze ruimte bedekken. Kan je op bepaalde plaatsen geen plinten zetten, bv rond een toilet? Voorzie dan een lijntje elastische silicone. Hier vind je meer info over de installatie van Parquetvinyl.

 • Dat kan! Respecteer altijd de installatievoorschriften van het systeem. Een systeem met zowel een ruimtesensor als een vloersensor is meest geschikt. Bij het instellen van de thermostaat moet je rekening houden met zowel de omgevingstemperatuur als de oppervlaktetemperatuur. Dit omwille van condensatie. Hier vind je meer info over de installatie van Parquetvinyl.

  Meer over deze vraag
 • Ondervloer voor parket of laminaat is vrij dik en schuimachtig. Dit is niet geschikt voor Parquetvinyl. Hiervoor heb je een stevige ondervloer nodig die niet indrukbaar is. Bij een verkeerde ondervloer komt de klikverbinding te veel onder druk te staan en kan die na verloop van tijd breken waardoor de planken los komen te zitten. Hier vind je meer info over de installatie van Parquetvinyl.

 • Neen! Parquetvinyl is uitgerust met een sterk kliksysteem en moet niet verlijmd worden. Hier kan je de leginstructies downloaden.

 • Ja hoor! De ondervloer dient stabiel, vlak en stofvrij te zijn. Als de OSB-platen gefixeerd zijn, is dit geen enkel probleem. Hier vind je meer info over de installatie van Parquetvinyl.

 • Parquetvinyl kan perfect geïnstalleerd worden op vloerverwarming, maar je dient uiteraard met een aantal zaken rekening te houden. Vooreerst heb je de voorschriften van het verwarmingssysteem, die moet je altijd volgen. Daarnaast is het belangrijk dat de oppervlaktetemperatuur nooit meer wordt dan 28°C en dat de temperatuur overal gelijk verdeeld wordt. Is het een systeem op elektriciteit of met warmwaterbuizen? Ook dit speelt een belangrijke rol. Informeer je grondig! Hier vind je meer info over de installatie van Parquetvinyl.

 • In heel veel gevallen kan Parquetvinyl op de bestaande vloer geïnstalleerd worden. De ondervloer moet stabiel, vlak en zuiver zijn. Eventuele oneffenheden of diepe voegen moeten dus eerst geëgaliseerd worden. De ondervloer mag niet indrukbaar zijn zoals bij tapijt. Installeer je Parquetvinyl op een houten vloer, dan moeten eventuele losse planken eerst vastgezet worden. Parquetvinyl installeer je beter niet op een zwevende vloer zoals laminaat, je hebt een vaste ondergrond nodig. Hier vind je meer info over de installatie van Parquetvinyl.

 • Hier kan je alle uitleg en een video vinden over het installeren van Parquetvinyl

 • Alle collecties hebben reeds een geïntegreerde ondervloer. Hier moet (en mag) je geen ondervloer meer apart voorzien. Kleine oneffenheden worden door de ondervloer (deels) geneutraliseerd. Het grootste voordeel zit hem echter in het loopgeluid dat gedempt wordt. Met een ondervloer merk je hoorbaar het verschil.

 • Zeker! In een nieuwbouwwoning raden we aan om eerst de keuken te plaatsen en daarna de vloer te installeren. Hier vind je meer info over de installatie van Parquetvinyl.

 • Zeker! Parquetvinyl is 100% waterproof en geschikt voor badkamers. De kinderen mogen zich gerust uitleven. Zorg er enkel voor dat je binnen de 24u de vloer droog wrijft. Stilstaand water zou tussen de naden kunnen sijpelen en problemen kunnen veroorzaken (schimmels, geurhinder,...) Hier vind je meer info over de installatie van Parquetvinyl.

 • Neen. Het tapijt zal eerst verwijderd moeten worden. Daarna dient de ondervloer effen gemaakt te worden en gereinigd van lijmresten, stof,… Hier vind je meer info over de installatie van Parquetvinyl.

 • Parquetvinyl wordt zwevend geïnstalleerd en moet kunnen blijven bewegen in de ruimte. Uiteraard is dit erg subtiel. Voorzie telkens 8 mm rondom de ruimte. De plinten zullen deze ruimte bedekken. Kan je op bepaalde plaatsen geen plinten zetten, bv rond een toilet? Voorzie dan een lijntje elastische silicone. Download hier de leginstructies.

 • Dat klopt! Rubber kan stoffen bevatten die reageren met vinyl en onherstelbare kleurveranderingen kunnen veroorzaken. Opgelet dus met rubberen wielen van karretjes, fietsen,... Plaats daarom ook een deurmat zonder rubberen onderkant.

 • 100% waterbestendig, gemakkelijk te installeren en te onderhouden, kan grote oppervlaktes aan zonder profielen (tot 400m²), heeft geen acclimatisatie nodig, geschikt voor elke ruimte, scoort akoestisch goed, lage VOC-uitstoot, ... (VOC= de uitstoot van vluchtige organische componenten die het gezonde binnenklimaat van woningen kunnen beïnvloeden)

 • Een pvc vloer maken zonder weekmakers is helaas niet mogelijk. Maar we beloven je: er zitten geen ftalaten of schadelijke weekmakers in Parquetvinyl. Hierdoor is de uitstoot aan vluchtige organische stoffen minimaal - lees meer dan honderd keer lager dan de Europese drempel - en is de luchtkwaliteit in de ruimte optimaal. Dit maakt het een mens- en natuurvriendelijk product.

  Wist je dat Parquetvinyl pvc vloeren het A+ label hebben?
  Parquetvinyl ook REACH compliant is?

 • De slijtklasse verwijst naar een algemeen classificatiesysteem voor tapijt-, vinyl-, laminaat-, parketvloeren, … en beschrijft in welk soort omgeving de vloer gebruikt mag worden. Zo is klasse 32 geschikt voor residentieel tot licht commercieel gebruik, klasse 33 residentieel tot intensief commercieel gebruik en 34 voor residentieel tot zeer intensief commercieel gebruik.
  Meer over deze vraag
 • Parquetvinyl is amper 4-7,5 mm dik met een geïntegreerde ondervloer. Dit zorgt ervoor dat Parquetvinyl op een bestaande vloer geïnstalleerd kan worden, zonder dat de deuren moeten aangepast worden. Hier vind je meer info over de installatie van Parquetvinyl.

 • Onder de uiterst realistische decors schuilt een knap staaltje technologie. Wist je dat Parquetvinyl bestaat uit tot 70% kalksteen, vermengd met ongeveer 25% pvc? Tijdens de productie worden de verschillende lagen samengeperst tot een stevige, dunne plank. Hier komt geen lijm bij kijken. De oppervlaktestructuur is verrassend echt! Sommige collecties hebben een synchrone houtstructuur. Zie je een knoopje of een houtnerf in het decor, dan voel je die op exact dezelfde plaats. Het Parquetvinyl-kliksysteem wordt ervaren als het gemakkelijkste kliksysteem op de markt. Dit zorgt voor een makkelijke en snelle installatie en een gegarandeerd waterdichte naad. De meeste collecties hebben een geïntegreerde IXPE-ondervloer. Dit heeft alleen maar voordelen: kleine oneffenheden in de ondervloer worden geneutraliseerd, vlottere installatie, akoestische isolatie én een besparing in het budget.

  Meer over deze vraag
 • Parquetvinyl en laminaat hebben een heel verschillende samenstelling.  Parquetvinyl bevat tot 70% kalksteen, ongeveer 29% pvc-poeder en minder dan 1% additieven en pigmenten.  Laminaat daarentegen heeft een body van geperste houtvezels. Een klein overzichtje van troeven die Parquetvinyl wel heeft en een gewone laminaatvloer niet: 100% waterproof, kan grote oppervlaktes aan zonder profielen (tot 400m²), heeft geen acclimatisatie nodig, geschikt voor elke ruimte, scoort akoestisch goed, lage VOC-uitstoot.

 • Parquetvinyl ziet er uit als een echt parket, maar bevat geen hout. Het heeft een unieke samenstelling en bevat tot 70% kalksteen. Hierdoor is het supersterk, waterbestendig en geschikt voor elke ruimte. Parket is een 100% natuurlijk product waardoor het een uitzonderlijk karakter heeft, maar ook een aantal beperkingen: niet waterbestendig, vraagt een gepast onderhoud, duurder,...

 • In tegenstelling tot gewone vinyl heeft Parquetvinyl weinig last van warmte en direct zonlicht. Het is veel stabieler. Bovendien bevat Parquetvinyl geen weekmakers waardoor de lucht in de ruimte kwalitatief blijft.